Upplev Tanzania

USA i all ära – men något som landet inte har är ett exotiskt djurliv. Den som letar efter detta får istället ta sig till Afrika och gärna Tanzania. Landet har tidigare varit målet för kungliga smekmånader.

1705739-game-drive

Snart är det dags för Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist att gifta sig och därför har Allt om resor listat ett par resmål som de tycker kan passa för deras kungliga smekmånad. Ett av de resmål som finns med på listan är Tanzania. Varför just Tanzania finns med på listan är för att landet blev det danska kronprinsparet Fredrik och Marys val när de åkte på smekmånad 2004. Motiveringen till varför det svenska prinsparet bör åka dit är för att Tanzania är en dröm för den som vill skippa strandhänget och åka på en riktig safariresa istället.

Bra safariresa

Tanzania är verkligen drömmen för den som vill åka på safari. Vill man själv åka dit finns mängder av researrangörer som kan ordna en bra safariresa. Det är bara att googla ”safari tanzania” så hittar man garanterat både information och ett antal arrangörer. Åker man på safari för att se på elefanter bör man verkligen passa på att åka inom snar framtid. Antalet elefanter i landet har nämligen sjunkit drastiskt de senaste fem åren, rapporterar Sydsvenskan. Beståndet har minskat med hela 60 procent och anledningen tros vara en storskalig tjuvjakt.

Svenskt undervattenshotell

Även om Tanzania är mest känt för sin fantastiska safari, har landet faktiskt mer att erbjuda. Exempelvis finns ett undervattenshotell utanför ön Pemba Islands kust. Bakom hotellet ligger en svensk konstnär och innovatör. Hotellet blev när det invigdes en snackis runt om i världen och vill man bo på hotellet får man lägga ut så mycket som 10 000 kronor för ett rum. Läs mer.