Jakt i USA

En anledning att åka till USA, som bara blivit populärare de senaste åren, är att jaga. Svenska Erika åkte till USA just för att jaga och i och med det tog hon hem jaktsåpan ”Extreme Huntress”.

1125687-hunter

Svenska Erika vann jaktsåpan ”Extreme Huntress” som sändes i USA i januari, rapporterar Aftonbladet. Såpan utspelade sig på en ranch i Texas och fem kvinnliga jägare tävlade med varandra om vem som var bäst på att jaga. De tävlande bedömdes av domare för etik och teknik, men även tittarna fick rösta på sin favoritjägare. Erika sökte till programmet av en slump då man kunde vinna en jaktresa till USA på en hemsida. Svenskan blev sedan vald att medverka i programmet, som hon alltså till slut vann.

Krävs kunskap och utrustning

Det krävs dock inte att man är med i en tävling för att kunna jaga vilt i USA. Varje år åker mängder av svenskar över Atlanten för att ta del av det rika naturlivet och den spännande jakten. Den som vill åka till USA för att jaga behöver dock en del kunskap om jakt för att kunna hitta de bästa ställena för jakt och för att faktiskt veta hur man ska kunna fälla ett vilt djur på ett bra sätt. Dessutom behövs en hel del utrustning, som vapen och jaktkläder. Det finns en massa jaktkläder online att välja mellan och sidor som Active Outfit har även en hel del tillbehör som kan vara bra att ha vid jakt.

USAs jakt lik den svenska

USAs jaktliv påminner mycket om det svenska men allt är lite större och häftigare. Bland annat kan man få chansen att fälla riktigt stora björnar, men även hjort och älg är vanliga bytesmål. En jakttyp som är vanlig i USA är bågjakt. I många stater har man till och med särskilda jakttider då det endast är tillåtet att jaga med båge. Vad gäller vargjakt har den precis som i Sverige länge varit förbjuden i USA. För några år sedan tilläts det dock igen att få skjuta varg i USA. Läs mer.