Bota din flygrädsla

Att vi människor ska kunna ta oss till platser så snabbt som det bara går är något vi i dagsläget tar som självklart, men ändå är vissa av oss livrädda för själva färden mot målet. Flygrädsla är vanligare än vad man kan tro.

16918-above-the-cloudsNär det kommer till flygrädsla så är det ett problem som många miljoner världen över lider av, och vissa väljer att gå så långt att de tar andra vägar än att resa med flygplan. Tidigare har vi skrivit om tips man kan ta till under en lång flygning, som att ha de rätta tillbehören och laddade batterier på sin teknikpryl. Dessa prylar kan hjälpa till att underlätta flygningen, men det finns så mycket mer man kan ta hjälp av för ofta handlar det om människor som är rädda under start och landning, där man då inte får ha sina teknikprylar påslagna.

Bli en lugnare passagerare

Drick inte alkohol, det kan få dig att känna att du har mindre­ ­kontroll. Förklara för dina nära att det är viktigt att de stöttar dig i stället för att säga ”gud vad du är larvig”.

Detta var ett tips som går att finna på Dn.se och då det är många som väljer att ta ett glas vin eller någon öl innan start för att man tror att man kommer kunna slappna av så kan det vara bättre att tänka om. Vidare är det viktigt att lyssna på piloten samt att man följer med aktivt i vad som händer för att man ska känna att man har så bra koll som det går att få. Det finns även olika filmer om flygrädsla man kan kolla på. Även om man är skeptisk till filmerna så bör man ge dem en chans. Man får tänka att vad har jag att förlora?