Upplev djurlivet på Galapagos

Ett resmål som är helt perfekt för den som är intresserad av djur och natur är Galapagosöarna. Hit reser en mängd djurintresserade turister varje år och här finns arter som man inte hittar någon annanstans.

12870347-galapagos-tortoise

I Sydsvenskan kan man läsa att 201 sköldpaddor har släppts fria på en utav Galapagosöarna. Djuren är en underart till en art som inte har funnits på ön sedan 150 år tillbaka på grund av människornas påverkan på det känsliga ekosystemet. De djurvårdare som är inblandade i projektet säger att det är en milstolpe för naturvården och att man på det här sättet kan återställa området ekologiskt. Experter tror att det har bott så många som 14 arter av sköldpaddor på Galapagosöarna och att tre arter är utdöda. Sista djuret i en av arterna dog för tre år sedan men nu har det alltså kommit ett gäng nya sköldpaddor.

Massor av djur

En av anledningarna till att besöka Galapagosöarna är att utforska det rika djurlivet med bland andra sköldpaddorna. Varje år kommer en mängd zoologer hit just av den anledningen men även vanliga turister kommer. Det finns ett flertal olika sätt att ta sig hit på men vill man ha en bra paketresa så kan man exempelvis gå in på http://www.tailormadeperu.se/resor-i-peru/kombinerade-lander/peru-och-galapagos/ och boka en resa. De djur som man framförallt kan se fram emot att få se på sin resa till Galapagosöarna är alltså dessa sköldpaddor och det finns bland annat jättesköldpaddor som kan vara så gamla som 100 år. Men några andra djur som också finns på platsen är ödlor, sjölejon, havsleguaner och pingviner. Läs mer.

Djurarterna är skyddade

På grund av många insatser som gjorts för djurlivet på Galapagosöarna har Unesco tagit bort området från sin lista över hotade platser. Att så många av djurarterna bara finns på den här platsen har också mycket att göra med att Galapagosöarna är ett ganska exklusivt resmål och att så många turister inte har kunnat ta sig hit. Man har även kunnat skydda djurarterna genom att stänga av delar av öarna för turister, skriver Svenska Dagbladet.