Shoppa galet i USA

I dag skriver vi sedvanligt om USA och om vad detta enorma land har att erbjuda i fråga om resmål och shopping samt vad man bör tänka på när man shoppar utomlands. Vi skriver även om konsumtionshetsen och dess svurna fiender i landet.

converseI en artikel som vi hittar i Expressen Allt om resor, kan vi läsa en guide till de olika städerna New York, Miami och San Francisco – kanske de mest kända storstäderna på den amerikanska kontinenten. Ett axplock av det som en kan göra i städerna kan vara allt från att vara hederlig turist och besöka sevärdheter som Frihetsgudinnan, Golden Gate-bron eller Miami Beach, till att shoppa i stora center eller längs promenadstråk samt njuta av kroglivet. Berömda och omtyckta shoppingcentra och shoppingdistrik i till exempel San Francisco är:

  • Varuhuset Macy’s
  • Nordstrom
  • Shoppingcentrat Westfield
  • Andrahandsbutiker på The Mission eller Haight Street

Ja shopping är något man med fördel kan göra i USA, som tagit shoppingen till alla delar av världen. Och visst är det roligt, men det kan vara bra att tänka på att skydda sig mot kortskimming och bedrägerier även i USA, med en försäkring via https://www.mysafety.se/forsakringar/kortforsakring är du skyddad på resan.

I en annan artikel som vi hittar i Aftonbladet kan vi vidare läsa om hur det verkligen kan löna sig genom att man inhandlar en ny garderob i USA jämfört med i Sverige, eftersom cirkapriserna är så extremt olika – det är bra mycket billigare i Amerikas förenta stater än vad det är här i nordiska nord. Från enorma shoppingcentrum till outlets och att komma ihåg är att på Black Friday så är butikerna öppna dygnet runt.

När shoppingen blir extrem

Det är dock inte alla som gillar att shoppa i USA, och det är definitivt inte alla som gynnas av storföretag och köpcentrum. I denna artikel kan vi läsa om The Church of Stop Shopping, som finns att hitta på Manhattan i New York. Denna församling bedriver ett nästintill korståg mot just konsumtionshetsen och kommersialismen som fullständigt präglar hela det amerikanska samhället, med storföretagen som utan motstånd kontrollerar det allra mesta. Inte det är ju heller bra, det måste finnas en balans, det menar i alla fall kyrkan som med gospel och framträdanden, religion och värden – angriper just kapitalismen och dess fullständiga utbredning i landet.