Segla runt jorden

När det kommer till äventyr så är det fantasin som får styra avd man vill ta sig an och vad man är kapabel till att göra. Många drömmer om att segla runt jorden, och då är det bra att få de bästa tipsen – av fullfjädrade jordenruntseglare.

429069-ship-sunsetEtt första bra tips är att hyra segelbåt så du får in känslan och vet vad du ger dig in på. Det är mycket övning så känn efter om detta är något för dig. Sedan är det stora steget att köpa en båt för att kanske även sälja av ägodelar och ta ett snack med jobbet. Men, låt oss börja i rätt ände: på idéstadiet där man ska samla på sig tips för att sedan utröna om detta är något man vill och kommer kunna genomföra.

5 bästa resetipsen

Expressen har en artikel om ett par som hoppade på drömmen och begav sig iväg – även då de aldrig satt sin fot på en segelbåt tidigare. För dem handlade det om att det var en dröm som de ville uppfylla och som då drev dem. Vill man få ett mer hum om vad man ger sig in i finns programmet Familjer på äventyr där man får följa olika familjer i deras strävan efter förändring och att leva ett lite annorlunda liv. Seglarfamiljen har fem bra resetips som man inte får missa, läs dem i sin helhet här och få tillgång till deras blogg. Vad de vill du inte får missa är kokosnötskrabbor på Chagos i Indiska oceanen, paradisön Bahamas eller San Blas i Panama, som man kan gå runt på tio minuter.

Tänk över en sådan resa noggrant, men kanske inte för mycket så resan aldrig blir gjord. Det är fantastiskt att fullfölja sina drömmar och då kommer man kunna tänka tillbaka på sitt liv med ett leende.