Få råd med resan

Att resa kan vara dyrt, men den innebär en kostnad som många är villiga att ta. Det finns förstås knep för att få ner priset på resan men annars kan man alltid ta ett lån för att ha råd med den efterlängtade resan.

http://www.dreamstime.com/-image12257233

För att få den mest prisvärda flygbiljetten ska du resa till New York på hösten och till Lissabon under sommaren, skriver Göteborgs-Posten. En resesöksajt har räknat ut att flyg- och hotellkostnad för resor till städer beror på vilken månad på året som man åker. Juli är den dyraste månaden att resa men om man vill till Rom, Lissabon eller Amsterdam är det ändå hyfsat prisvärt. Om man däremot vill till storstäder som London och New York ska man vänta med att åka till hösten. Dit är det klart billigast att åka i september eller oktober.

Tips för billigt resande

Att kolla upp vilken tid på året som är billigast att åka dit man vill, kan vara ett smart sätt att tjäna pengar på både hotell och flyg. Men det finns självklart andra sätt man kan resa billigt på. I en artikel i Dagens Nyheter kan man läsa om en man som har besökt över 50 länder, nästan utan några pengar alls. Hans absolut bästa tips för att resa billigt är:

  • Att lifta med folk som ska till samma ställe.
  • Att erbjuda sig att hoppa in som förare och köra hyrbilar från en stad till en annan.
  • Att hitta människor via nätet som kan låna ut deras soffor för övernattning gratis.
  • Att campa eller vara husvakt.
  • Att äta på billiga restauranger eller laga mat där man bor.

Låna pengar till resan

Känner man inte för att göra en sådan här budgetresa, utan verkligen vill unna sig när man väl åker på semester, finns alltid alternativet att låna pengar. För att få ett bra lån med låg ränta kan man jämföra lån från olika banker på https://advisa.se/. Väljer man att låna pengar till resan bör man dock noga se över sin ekonomi och se till att man har utrymme för att betala ränta och så småningom betala av sitt lån. Men detta gäller varje gång man tar ett lån, oavsett vad det ska användas till. Läs mer.