Roadtrip i USA tips

USA är ett av de länder där du har chansen att uppleva en fantastisk bilsemester. Många som besöker landet väljer en av tre vägar för att köra igenom hela landet. Det finns många sevärdheter samtidigt som du får möjligheten att se hur livet i USA ser ut. För att semestern ska bli helt lyckad finns det dock ett antal saker att tänka på. Många glömmer att de inte har exakt samma trafikregler som i Sverige.

”Det finns nämligen väldigt mycket att tänka på, från vilken bil du ska använda till packning.”

Alla som bestämt sig för att åka på bilsemester i USA rekommenderas att planera resan på ett noga sätt. Det finns nämligen väldigt mycket att tänka på, från vilken bil du ska använda till packning. Sedan måste du ha en idé om vilken väg du ska köra eller om du helt enkelt vill ”köra vilse” och se vad du stöter på för intressant. De viktigaste punkterna du bör tänka på är:

  • Ska du hyra en bil är det rekommenderat att du gör det innan du anländer till USA. Du måste även ha en klar bild över deras trafikregler samt skaffa ett internationellt körkort.
  • Vilken väg ska du ta? Ta en titt på kartor och planera vilken väg du ska köra.
  • Priserna på flygbiljetterna till USA kan bli relativt höga så se till att vara ute i god tid.

Övrigt att tänka på

Bestäm om det finns några sevärdheter du vill se. Planera dock inte in för mycket. Du måste ha tid till allt och för många sevärdheter under kort tid gör att du kommer få spendera den mesta tiden i bilen. Packa smart och det viktigaste är att du planerar var du ska sova någonstans. Det vanligaste är hotell, då är det viktigt att du ringer i förväg ifall de skulle vara uppbokade.