Flyg med stil

flyg

Hur går det med flygningarna nu när den brittiska resejätten Thomas Cook gått i konkurs? Och vad för väskor är det bra att ha med sig på resan ut i världen?

flygFör några dagar sedan kom beskedet att Thomas Cook, ett var världens äldsta resebolag, hade gått i konkurs. Resejätten äger bland annat Ving, som anordnar massor av resor från Sverige ut i världen. I Sveriges Radio går det dock nu att läsa om hur Vings flygningar kommer fortsätta att avgå precis som vanligt igen, och att hela Vinggruppens verksamhet är igång likt förut, innan konkursen.

Ving meddelade tidigare att de under konkursen hade hela 17 000 olika resenärer strandade på olika destinationer runt om i världen. Samtidigt hade de 1 700 personer som inte kom med sina flyg när konkursen meddelades, eftersom alla deras flygningar ställdes in.

Flyg till LA från Köpenhamn – istället för från Arlanda

Samtidigt går det att läsa om hur SAS lägger ner sin rutt från Stockholm till Los Angeles, och att flygbolaget i stället låter flygen mot den amerikanska filmstjärnestaden ska utgå från Köpenhamn. Rutten från Arlanda läggs med andra ord ned, och den nya flygningen från Kastrup kommer ske dagligen från slutet av mars. Från SAS-hållet menar man att det finns en större efterfrågan från resenärer att flyga till LA från Köpenhamn och det samtidigt passar tidtabellerna bättre att flytta flygningen dit. Mer om detta i Veckans Affärer.

Rätt resväska på resan

Ska du också ut och resa, kanske med Ving? Förutom resväskor att checka in för långresan över Atlanten, är det smart att ha en smidig mindre väska med sig som handbagage. Fyndiqs stora utbud av kabinväskor garanterar att du hittar en som fungerar just för dig och kanske till och med hela din familj. Vissa har fyra hjul, andra två och drages i snett läge. En del väskor har en större variant i samma mönster, som gör att du kan matcha ett helt reseset.