Inbrottssäkra ditt hem innan du reser

När du är ute och reser är din bostad ett attraktivt byte för kriminella, eftersom de då har lång tid på sig att bryta sig in och stjäla dina ägodelar. Med rätt åtgärder kan du dock inbrottssäkra ditt hem, för att sedan kunna njuta av en härlig semester utan bekymmer. Du kan exempelvis installera en säkerhetsdörr samt ett säkerhetssystem i hemmet.

Inbrottstjuvar kan vara väldigt uppmärksamma. Är lamporna i ditt hem släckta under en längre period, och din bil alltid befinner sig på samma plats, kan de resonera sig fram till att du är ute och reser. Det är då de slår till, något som kan leda till stora förluster, både ekonomiskt men även sentimentalt. Det allra viktigaste du bör göra innan du reser bort är att installera en säkerhetsdörr, för att göra det svårt för kriminella att ta sig in. En säkerhetsdörr ser till att du inte vaknar av en inbrottstjuv i sovrummet, något som hände en man i Göteborg. Men det finns även en del annat att tänka på för dig som vill inbrottssäkra ditt hem.

Smarta produkter och tips för att hålla ditt hem säkert

säkerhet hemFlera tusen inbrott begås varje år i Sverige, och vanligtvis hålls inga gärningsmän ansvariga för dem. Lämnar du ditt hem obevakat under en resa är det stor risk att du utsätts för stöld och inbrott, eller eventuellt vandalism. Det finns många
tips på nätet för dig som vill hålla ditt hem säkert medan du reser. Ett exempel är smarta lampor som tänds och släcks automatiskt i vissa rum, något som kan skrämma bort inbrottstjuvar. Ännu ett bra alternativ för säkerheten är säkerhetskameror.

Semestertider är vanligast för inbrott

Sommaren är då de flesta inbrott sker, eftersom det är under sommaren som de flesta svenskar har tid att resa bort. Det gäller därför att skydda dig mot inbrottstjuvar om du reser under sommaren. Detta kan du göra genom att inte signalera att du är bortrest, exempelvis genom att ha en husvakt och inte dra ner persiennerna. Du kan även installera larm och rörelsedetektorer i hemmet. Detta säkerställer att även om någon tar sig in, kommer de ej att ha tid att göra mycket innan polisen anländer.