Tips till dig som ska resa

Att resa är ett stort intresse för många. Vi reser mer än någonsin i dagens samhälle och det kan tyckas enkelt. Det är bara att bestämma en destination, köpa en flygbiljett och boka boende. Vad många glömmer bort är olika tilläggstjänster som olika försäkringar, till exempel en reseförsäkring. Det är viktigare än vad man vid första anblick tror.

Om du ska ut och resa är det klokt att välja försäkring med omsorg. Välj en trygg reseförsäkring som täcker oväntad situationer såsom om du skulle bli fast i karantän i ett land du besöker eller om du skulle bli sjuk på plats. Att få en försäkring som täcker allt är svårt och framför allt dyrt, men kolla utifrån situationen i det land du ska besöka vad som är klokt för din försäkring. Om du exempelvis reser inom EU har du EU-kortet för sjukvård och behöver sällan särskild försäkring för sjukhuskostnader om du skulle behöva vård. Däremot kan du behöva försäkring för om du blir fast i karantän.

I sviterna av coronakrisen med en pågående pandemi har allt fler börjat teckna olika typer av försäkringar. Det beror på att vi upplever en ökad otrygghet för hur samhället ska utvecklas under och efter corona. Pandemin har redan medfört stor arbetslöshet, konkade företag och ekonomisk förödelse, vid sidan om alla de människoliv som skördats. Den har fått Sveriges BNP att rasa med 8,6 procent på bara några månader. Att teckna olika typer av försäkringar, till exempel vid resor, sjukdom, dödsfall eller för ett lån man tar, är därför klokt för att kunna stå lite mer rustad om krisen slår ännu hårdare.

Resa i USA

Om du ska resa till USA i dessa coronatider är det klokt med en försäkring som täcker så mycket coronarelaterat som möjligt. Antal smittade av corona är många i USA, smittan är utbredd och finns i alla delstater. Tänk på att kanske passa på att resa till lite lugnare orter och mysiga platser på landet snarare än storstäder som New York och Los Angeles. USA har nämligen en hel del mer än sina världsstäder att erbjuda.