Hotellens viktiga betydelse

Oavsett om man beger sig långt bort, eller om man övernattar i staden man bo i är det av största vikt att man kommer till ett hotell som man känner lever upp till ens förväntningar. Av den anledningen finns klassificeringen av stjärnor

Burj Al Arab har satt sitt namn på kartan som världens lyxigaste hotell, och enligt Expressen har de själva satt sig som ett sjustjärnigt hotell. Detta på grund av:

  1. Hotellets gäster får åka Rolls Rolls
  2. Det finns endast sviter att boka
  3. Alla får en egen buttler
  4. Allting ingår, bokstavligen då man får plocka med sig allt från hotellet och allt man ber om såsom tillbehör och mat får man
  5. En av deras restauranger ligger i ett akvarium och efterrätterna strösslas med guld.

För detta hotell är det glasklart över vad som ingår och vad man kan ha för förväntningar, och har man aldrig besökt detta hotell så blir man med största sannolikhet garanterat positivt överraskad av den otroligt höga standarden. Men, för de allra flesta hotell så har man inte så stor kännedom om dem utan man går på dess stjärnor, läge och bildval. Något man sedan hoppas kunna överensstämma med verkligheten. Och när det kommer till hotell så är det lika viktigt att få ett bra hotell i USA som att boka hotell i Göteborg city över en weekend.

Klassificering av hotell

253041-breakfast-on-a-bed-in-a-hotel-roomFör att privatpersoner ska känna största möjliga trygghet i att komma till ett hotell som stämmer överens med ens förväntningar finns klassificeringssystem i form av stjärnor. Dock finns det ännu inget officiellt system som gäller världen över, vilket är dumt, men som med största sannolikhet snart kommer att införlivas. Av den anledning till att det finns olika bedömningar är det viktigt för konsumenten att känna till detta och ta reda på vad de olika stjärnorna betyder. Det kan man göra genom att besöka olika sajter för att läsa mer om deras bedömning, eller kolla upp vilken organisation ett hotell befinner sig inom. Självklart är även priset en indikator på vilken standard en kan förvänta sig. Dock brukar priset vara kopplat till avstånd: city, pool eller sevärdheter. Vilket gör att ett mindre bra hotell kan kosta mycket men ha en bra placering, men du kan bo med mycket bättre standard på ett hotell lite längre bort.

Klassificeringssystem som får kritik

1572610-star-iconsI dn går det att läsa att ett internationellt klassificeringssystem har fått stor kritik, och med det många länder som ställt sig utanför. Detta på grund av att de mjuka värdena inte finns med såsom bra service utan det handlar mer om hur länge man har öppet sin reception och med det kan erbjuda service. Dock bör man kolla upp olika recensioner innan man bestämmer sig för ett hotell och något som blir allt vanligare är den enskilda människans röst. Många skulle nog säga det är den rösten som väger tyngst.

I framtiden kommer man nog förlita sig allt mer på de privatas röster och öppna upp för ännu mer mjuka värden. Tekniken väger allt mindre än ett vänligt mänskligt ”hej”.