Tre månader i USA

Sitter du med en innerlig längtan av att bara fly? Att göra den resan du så länge har drömt om, och se allt det där du velat se? Men du, gör det bara. Det är dags att följa din inre lyx och göra vad du vill. Snart kommer det att vara försent, och du kommer att för alltid ångra dig för att du inte flög.

Att göra innan du åker

USA flag

USA är ett drömmarnas land, och vi är många som längtar oss bort till landet där allting är möjligt. Tyvärr kan man ju faktiskt inte bara packa väskan och åka till USA, utan det är mycket som krävs för att man ska kunna åka dit och leva på riktigt. Vad man dock kan göra, är att åka dit för att känna av hur det skulle vara att bo där. I tre månader kan du vara i USA utan att du behöver grönt kort, och då är du fri att göra vad du vill. Om det här känns lockande finns det absolut ingen anledning att tveka – det är bara att köra. Självklart måste saker att lösas hemma i Sverige innan du kan dra, men för att underlätta din resa har vi här gjort en liten checklista över vad du behöver fixa innan du åker:

  • För att inte bli helt ruinerad av resan kan det vara värt att hyra ut din lägenhet när du är borta. Detta är självklart någonting som måste göras ordentligt, för att det inte ska bli några problem när du kommer hem igen. För det första ska du hitta en hyresgäst som du litar på, och det är viktigt att du ser till att kontraktet är ordentligt påskrivet. Detta ska också in till hyres- eller bostadsrättsföreningen. När det är helt klart och du kan hyra ut din lägenhet är det otroligt bra om du ser till att den lämnas i ett snyggt skick. Att städa den själv är självklart ett alternativ, men om du använder dig av proffs kommer du säkerligen att märka en stor skillnad. Stockholm StädGruppen erbjuder städning i Stockholm och det är helt klart värt att kolla upp innan du åker. Då kan du också kräva att din hyresgäst använder sig av dem och städar ut innan du återigen kommer hem. Då lämnar du en ren lägenhet och kommer hem till en ren lägenhet, kan det bli bättre? Knappast troligt.
  • När du har köpt din biljett, hyrt ut din lägenhet och packat din väska är det verkligen dags att röra på sig. Men inbjudan du går på planet är det smart om du kollar upp exakt var du ska. För att åka planlös kan kännas spännande, men det slutar ofta med att man missar en hel del.
  • Använd dig av sociala medier inför din resa är någonting du verkligen bör göra. Vi lever i en tid då vi kan prata med människor på den andra sidan världen, och lära känna människor på ett helt nytt sett. Kika in vilka du kan finna, och skaffa dig nya vänner som du sedan kan möta när du kommer dit. På så vis kan det kännas lite mer säkert att komma till the big US.
  • Kolla in alternativa boenden, i en artikel här kan du läsa om just kontakt med människor på andra sidan världen. Och när du lär känna dessa via internet, kan du säkerligen få spendera en natt på deras soffa och spara lite pengar.