Resa med resväska

Dags att packa ner dina viktigaste prylar i en resväska? Detta tyder på att du snart kommer få ha lite skön semester. Men innan avfärd gäller det att man lyckas hitta en bra väska som håller hela vägen och att packningen förvaras på rätt sätt.  

resväskaDet är inte alltid att man får plats med alla ägodelar till resan i ett litet handbagage. Speciellt inte om man är ute på en längre resa och behöver ombyten för flera dagar, då är det bättre att kosta på sig en flygbiljett där bagaget ingår. Dock så kommer det snart bli dyrare även om man väljer att bara ta med sig ett handbagage, flera flygbolag har nu börjat diskutera frågan om att även ta en avgift av dem som vill förvara sitt handbagage i flygplanet.

Så hur vet man vilken resväska som är bäst? På till exempel Allt om resor har man testat sammanlagt sju stycken olika väskor som är bra att bära med sig när man är på resande fot. Vinnaren i testet, med en full pott, blev en väska som rymmer 41 liter från märket Samsonite. Den mest optimala väskan för medvetna resenärer är väskor som rymmer mycket, har både stora och små fack på utsidan men samtidigt väger minimalt. På resväskor.se kan man läsa mer om resväskor och om vad som kan passa för just din resa.

Hur ska man packa?

Metro tipsar man om hur man på rätt sätt packar väskan. Med en väl genomtänkt strategi för packningen får man plats med mer och undviker att klädena blir skrynkliga.

Tre tips på hur du ska packa väskan:

  • Rulla ihop kläderna istället för att vika dem. Rullade kläder blir smidigare, tar mindre plats och har inte lika stor risk för att bli skrynkliga.
  • Tänk på att ha alla vätskor och hygienprodukter förvarade i väl förslutna påsar. Man vill inte mötas av ett genomblött lass när man öppnar väskan väl framme på plats.
  • Glöm inte att ha minst ett ombyte med dig i handbagaget som en reservplan. I värsta fall kan ditt bagage bli borttappat av flygpersonalen, bli stulet eller hamna på fel destination. Tyvärr händer detta alldeles för ofta och då är det skönt att kunna byta underkläder eller duschen eller ta fram bikinin på stranden.