Hotell i ”The Big Apple”

I New York finns det gott om hotell att välja på, det är nästan så att det finns lite för många bra hotell. Hur ska man tänka kring detta för att hitta rätt?

 

I ett tidigare inlägg skrevs det om den viktiga betydelsen som hotell har haft och fortfarande har. När vi reser finns det få saker som är så härligt som att checka in på ett riktigt bra hotell. I New York finns det massor av hotell att välja på, men hur ska man hitta rätt.

 

Hotell i staden som aldrig sover

 

I en artikel i Expressen går det att läsa om att staden som aldrig sover har fler än hela 100 000 hotellrum. Vissa har stora takterasser, många har häftiga barer och exklusiva spaavdelningar. Det finns allt från helt nyöppnade hotell till de stora ikonerna som Chelsea Hotel, där Leonard Cohen och Janis Joplin hade en kort men omtalad affär.

 

För att hitta rätt gäller det att sortera på den prisklass man kan tänka sig för hotell, men även adress och bekvämligheter.

 

Att hitta hotell i New York som vill ha 5 000 kr för en natt är lätt, däremot kan det vara svårare att hitta ett schyst boende under 1 000 kr/natten – Vagabond

 

Försök få värde för dina pengar genom att bo lite längre bort från midtown, även om det är smidigt att bo just här. Det går snabbt och enkelt att ta sig fram med Metro Card i stadens stora tunnelbanenät, vilket gör att du kan bo på ett hotell i Brooklyn lika gärna som mitt på dyra Manhattan. Det kanske till och med gör resan vidare.