Ta världens mat hem till din dörr

En svag svensk krona innebär dyrare semester. Kanske inte så roliga nyheter för oss som älskar att se oss omkring i jordens alla möjliga hörn. Många får helt enkelt göra det lite billigare alternativet: ta världens mat hem till ens egen dörr istället! Matkassetrenden håller i sig och använder du dem med list kan du komma undan riktigt billigt.

Det talas mycket om den svaga svenska kronan nu och hur den kommer påverka semesterpriserna rejält. När vi reser med en svag svensk krona innebär det att euron och andra valutor blir starkare jämfört med våra egna pengar. För många innebär det att man kanske stannar hemma, men då kan man trösta sig med att ta hem mat från hela världen genom att välja bland olika matkassar på https://www.matkasse.nu/! Du kan både beställa temakassar eller skräddarsy din egen, kanske efter drömresemålet just nu?

Mattrender i Sverige

Svenskarna är ett nyfiket folk som gärna provar nya matkulturer. Trenderna kommer och går och de starkaste influenserna är förmodligen USA och Asien. Varför inte spana in den mest googlade maten under 2017? Trots att vi gillar spännande rätter med coola namn och härlig urban streetfood-känsla så är en av våra mest googlade maträtter faktiskt korv stroganoff…

Studenttidningen Ergo gjorde också en lustfylld och rolig sammanställning över de trendigaste maträtterna. Men för den som vill ha lite inspiration till matlagningen därhemma rekommenderas ändå matkassarna, som fortfarande växer och blir fler och fler. Ett smart sätt att komma undan är genom att jaga olika erbjudanden, många har nämligen välkomsterbjudanden som man kan bevaka.

Matkassarna finns med en rad olika teman:

  • Ekologiskt
  • Rawfood
  • Gastronomiskt
  • Vegetariskt
  • Familjevänligt
  • Budget
  • Lyxigare

Många väljer också matkassar utan något tema utan komponerar istället ihop en matlista som de vill använda sig av. Då kan man förstås skräddarsy sin påse efter det landet man längtar efter allra mest! Varför inte laga vegetariska enchiladas som passar perfekt när du ska kolla på fotbolls-VM i sommar? På SR.se får du veta hur du gör, steg för steg. Var din egen mästerkock och ta världen hem till din spis. Lycka till och bon voyage!