Shopping i USA

Majoriteten av alla som varit i USA älskar landet. Det är såklart inte särskilt konstigt eftersom USA har allt, och dessutom bjuder på en stor variation av både natur och klimat. För den som vill åka skidor eller sitta framför en brasa i en stuga i bergen så finns det många vackra stater och städer i norra USA. Vill man hellre sola, bada och träffa Disney-figurer så är Florida i södra USA det självklara valet. New York och Los Angeles är världskända för både shopping, kändis-spotting, nattklubbar, restauranger och fantastiskt storstadsliv. I mellersta, södra USA hittar man musik av högsta klass. Blues-, jazz- och bluegrass-band spelar live på barer och klubbar i princip varje dag.

Ja, USA har definitivt något för alla och oavsett hur mycket av landet man sett så finns det alltid mer att se och uppleva. USA är landet som aldrig slutar förvåna och som man aldrig bli ”klar” med.

Att shoppa i USA är roligt av många anledningar. Dels ligger dollarn lågt och den svenska kronan gör därför att shoppingen i USA är väldigt billig i jämförelse med i vårt land. USA har ett gigantiskt utbud av lågpriskedjor där man kan shoppa kläder och accessoarer i kvalitetsklass med H&M men till ungefär halva priset. Dessutom kan man i USA shoppa kläder, väskor, skor och accessoarer från alla världens bästa designers till ett betydligt lägre pris än i Europa. Att endast resa till USA med en liten kabinväska kan därför vara ett tips. På hemresan lär du ha betydligt mer packning på grund av den fantastiska shoppingen. Ta alltså inte med dig för mycket packning om du har tänkt shoppa i USA. Märken som:

•    Chanel
•    Gucci
•    Jimmy Choo
•    Prada
•    Marc Jacobs
•    Donna Karan
•    Oscar de la Renta
•    Christian Louboutin etcetera

Går att få flera tusentals kronor billigare än i Sverige och andra Europeiska länder som Italien, England och Spanien. Som tur är kan vi idag shoppa från USA tack vare Ebay och alla webbutiker online utan att behöva spendera tusenlappar på flygbiljett och boende på andra sidan Atlanten.