Så seglar du säkert över Atlanten

Drömmer du om att segla över Atlanten? Då finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Har du till exempel rätt försäkring, en båt som klarar av seglatsen och tillräcklig kunskap för att ta dig an utmaningen? Här är några tips att lägga på minnet.

När du ska göra en långsegling över Atlanten finns det massor med saker som du ska tänka på. En viktig sak som du verkligen måste ha koll på innan du beger dig av är försäkring. Du vill vara rätt försäkrad när du är ute på en sådan långresa. När du ska segla på andra vatten än de runt Sverige behöver du ett utökat försäkringsskydd. Om du vill ha ett bra försäkringsskydd är Svenska Sjö båtförsäkring ett bra alternativ. Du kan snabbt få hjälp om du råkar ut för något och båtförsäkringarna har låga premier. Det är viktigt att du kollar upp villkoren för att det inte ska uppstå några obehagliga överraskningar på resan. Sedan beror pris och premie på vilken båt du har och vilket skydd du vill ha. För att veta vad som gäller för just dig och din båt är det bästa att kontakta försäkringsbolaget. Det är värt att lägga ner lite extra tid på att kolla upp försäkringar, speciellt om något skulle inträffa. Har du en bra försäkring kan du känna dig trygg på resan.

Planera seglingen noggrant

När du ska segla över Atlanten är det viktigt att planera allt ordentligt in i minsta detalj. Om du ska segla med en partner är det otroligt viktigt att ni pratar om vilka förväntningarna ni har. Det är tufft alla leva med varandra dygnet runt på en väldigt liten yta under en väldigt lång tid. Om du ska segla med en partner är det också bra att projektet är gemensamt och att det är lustfyllt. Gå på föreläsningar ihop, gå kurser, titta på sjökort och mät distanser tillsammans. Det är såklart oerhört viktigt att planera hela rutten och minska risken att hamna i oväder mitt ute på havet. Säkerhet är alltid det som ska komma i första hand.

Planera ekonomin

Att se över ekonomin är också bra att göra när en långsegling ska genomföras. Räkna på vad det kostar att exempelvis ligga med båten i olika marinor och vilka hamnavgifter som behövs betalas. Det behövs en reskassa och det kanske behövs pengar i andra valutor. Ha också ett kreditkort som fungerar världen över.