Flygresor till Kalifornien

Kalifornien har blivit ett allt populärare resmål de senaste åren, och här finns verkligen någonting för alla, vare sig man är pensionär, 20-årig ”hipster” eller barnfamilj.

Det är inte särskilt svårt att hitta billiga flygbiljetter till Kalifornien. Många flygbolag flyger exempelvis direkt till San Fransisco eller San Fransisco, vilket är ett bekvämt sätt att uppleva Kalifornien. Delstaten är ungefär lika stor som Sverige, så det finns en hel del att se och uppleva utan att man behöver lämna the Golden State.

Är man mer äventyrligt lagd, eller om man helt enkelt vill se mer av USA, finns det ett flertal alternativ. Ett klassiskt sätt att uppleva USA är att åka från kust, och då inte med flyg utan landvägen. Det antagligen mest klassiska sättet, om man nu inte vill åka med häst och vagn, är att åka buss. Framför allt Greyhound Bus Company, som grundades av Carl Wickman från Våmhus i Dalarna, var ett populärt sätt för amerikaner att ta sig runt i landet innan biljetterna för inrikesflyget blev överkomliga i pris. Vill man åka lite bekvämare kan man med fördel välja tåget. Det federala järnvägsbolaget Amtrak täcker stora delar av USA, dock framför allt östkusten och mellanvästern. Vill man åka genom stater som Wyoming, Idaho, South Dakota, Kentucky och Tennessee bör man välja ett annat färdmedel.

Det allra mest klassiska sättet att ta sig runt i USA är dock att välja den legendariska motorvägen Route 66, som är så klassisk att den numera är nedlagd. Stora delar av den går dock fortfarande att åka på, även om dessa delar bytt namn. På en del sitter dock skyltar med texten ”Historic Route 66” uppe.